Продукти Разширено

Аналгин капки 500мг/мл 20 мл, при болка и висока температура

Изчерпана наличност
арт. № 45660
Марка: Софарма Производител: СОФАРМА АД
Аналгин перорални капки е лекарствен продукт с обезболяващ и понижаващ температурата ефект, който се прилага за повлияване на умерено до силно изразени болки от различен произход.
656лв
Състав:

Аналгин перорални капки
е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта. Опаковката е 20 мл.

Активната съставка на Аналгин е Метамизол натрий 500mg в 1 ml разтвор.

Действие:

Аналгин перорални капки представлява лекарствен продукт без лекарско предписание под, съдържащ метамизол натрий, който се използва за повлияване на умерено до силно изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, мускулни болки, травми, изгаряния, постоперативни болки, фантомна болка, менструални болки, болки при онкологични заболявания, бъбречни и жлъчни колики, както и за понижаване на висока температура.

Активното вещество в Аналгин перорални капки се отнася към обезболяващите лекарства (аналгетици). Използва се още за понижаване на висока температура.

Показания:

- Главоболие;
- Зъбобол;
- Невралгии, неврити;
- Мускулни болки;
- Травми, изгаряния;
- Постоперативни и фантомни болки, болки при онкологични заболявания;
- Бъбречни и жлъчни колики, както и менструални болки.

Предимства:

За разлика от другите обезболяващи средства - Аналгин перорални капки в препоръчваните дози не нарушава храносмилането и не предизвиква кървене от стомашно-чревния тракт, не потиска центъра на дишане и не води до пристрастяване.

Разтворът се усвоява по-бързо от таблетната форма.

Употреба:

Ако няма друго предписание се препоръчва следната схема на дозиране, базирана на съдържанието 20 капки в 1ml разтвор. Определената еднократна доза може да се приема 2-3 пъти дневно.

Телесно тегло/възраст Еднократна доза (капки)

Възрастни и деца над 15 г. 20-40
Деца 46-53kg (13-14 години) 15-35
Деца 31-45kg (10-12 години) 10-30
Деца 24-30kg (7-9 години) 8-20
Деца 16-23kg (4-6 години) 5-15
Деца 9-15kg (1-3 години) 3-10
Новородени 5-8kg (3-11 месеца) 2-4 капки

Аналгин перорални капки не трябва да се прилага при новородени до първите 3 месеца след раждане или при телесно тегло под 5kg, ако това не е абсолютно наложително. При необходимост от прилагане еднократната доза не трябва да надвишава 1 капка, а дневната доза не трябва да надвишава 2 пъти дневно по 1 капка.

Прилагайте Аналгин перорални капки не повече от 3 до 5 дни. Ако след 3 дни не настъпи облекчение или продължавате да поддържате висока температура, консултирайте се с лекуващия лекар.

АНАЛГИН капки 20 мл, при болка и висока температура

Листовка за пациента