Продукти Разширено

Болкоуспокояващи

Болкоуспокояващи лекарства без рецепта от онлайн аптека Огафарм.
Цени
0 300
Подреди по

Болкоуспокояващи лекарства | Аптека Огафарм


Болкоуспокояващи лекарства без рецепта от онлайн аптека Огафарм


Всяка болка е симптом. Тя се появява при дисфункция, при преумора, и тривиално при нараняване. Болката може да е краткотрайна и да е свързана с формален проблем. Тя може да е и първи сигнал за сериозно заболяване.

В домашната аптека всяко семейство има набор от болкоуспокояващи лекарства и медикаменти. Част от тях са подходящи за деца, други се препоръчват само за възрастни

В тази група са препарати и лекарства за болки в ставите, в костите и мускулите. Наред с тях ще откриете аналгетици, които успокояват, и антипиретици, които понижават температурата. 

В раздел "Болка" са разположени продукти с различно успокояващо действие. Ако желаете да откриете конкретно лекарство, то въведете името му в полето за търсене. Ако е сложено в каталога на нашата онлайн аптека, то имате възможност да го поръчате по 2 начина. Бърза поръчка означава, че формата е опростена.

Следете нашия блог и новите продукти. Ако търсите конкретни болкоуспокояващи, свържете се с нас или посетете нашите аптеки.

 

Вижте повече:


Болкоуспокояващи лекарства - как да ги изберем


За съжаление всички познаваме чувството на болка, независимо дали е лека, силна или остра, винаги е неприятна. Болкоуспокояващите лекарства са средствата, които ни помагат да се справим с нея. Но изборът на болкоуспокояващи не е лесен, особено в състояние на болка. Ето защо ние от аптеки Огафарм, сме се постарали да опишем някои правила при избора на болкоуспокояващи лекарства.


Какво представляват болкоуспокояващите лекарства?


Започвайки от името на болкоуспокояващите лекарства, трябва да знаете, че те не лекуват болката. Буквално целта на болкоуспокояващите лекарства е да я “успокоят”. Това е така, защото болката, която усещате не е болест. Най-просто казано това е сигнал от тялото. Засегнатите нервни окончания, изпращат сигнал на мозъка, в коя част на тялото ни има проблем, за да го защити. Обезболяващите лекарства въздействат на тези окончания. Болкоуспокояващите лекарства могат да окажат и противовъзпалително действие, както и да подпомогнат спадането на оток. Затова болкоуспокояващите лекарства имат по-скоро спомагателна и успокояваща функция, а не лечебна. Имайте предвид, че дори да приемате болкоуспокояващи лекарства, винаги трябва да откриете причината за възникването на болката. Лечението се концентрира върху нея.
 

Болкоуспокояващи лекарства 1 - най-ефикасните на пазара
Болкоуспокояващи лекарства - облекчават бързо болката


Какви видове болкоуспокояващи лекарства има?


Когато изпитвате болка, имате нужда от ефикасни болкоуспокояващи лекарства. Разнообразието, което се предлага в аптечната мрежа често води до объркване кой е по-добрият вариант. Ние от аптеки Огафарм ви съветваме, винаги да се консултирате с вашия лекар преди да приемате болкоуспокояващи лекарства. В случай, че по някаква причина това не е възможно, можете да разчитате на професионален съвет от нашите опитни фармацевти. Те знаят как действа всяко едно лекарство, и ще ви посъветват кои болкоуспокояващи са подходящи конкретно за вас.
Болкоуспокояващите лекарства, които можете да закупите без рецепта, обикновено успяват да облекчат слаба до средна болка. По-острите състояния изискват задължително консултация с лекар и предписание от него, за вида болкоуспокояващи лекарства.
Важно е да споменем всичко това, защото ние от Огафарм осъзнаваме отговорността, която носим за нашите клиенти като аптеки. Освен това грешно подбраните болкоуспокояващи, могат да усложнят вече съществуващия проблем.
Какви са основните видове болкоуспокояващи лекарства, които можете да откриете в аптечната мрежа без рецепта?
● Болкоуспокояващи с активни съставки - такива са например парацетамолът и ибупрофенът. Освен, като болкоуспокояващи лекарства те се предписват и при висока температура, тъй като имат антипиретично действие. Полезни са като болкоуспокояващи за слаба до умерена болка, но имат слаб ефект върху възпалителните процеси.
● Болкоуспокояващи от групата на НСПВС - Болкоуспокояващите нестероидни противовъзпалителни средства могат да бъдат изписани със или без рецепта, в зависимост от концентрацията и съставът им. Този тип болкоуспокояващи лекарства се използват най-често, когато болката е предизвикана от възпаление. Различните видове болкоуспокояващи нестероидни противовъзпалителни средства, влияят на възпалението по различен начин.
● Болкоуспокояващи без активни съставки - Този тип болкоуспокояващи средства облекчават болката, чрез начина по който действат върху нея, а не чрез състава си. Някои от тях, загряват възпаления участък, облекчавайки болката. Загряването води до разширяване на кръвоносните съдове, подобряване на циркулацията на кръв в участъка и отпускане на мускулатурата. Други болкоуспокояващи без активни съставки, влияят на болката чрез охлаждане. Така, подобно на поставянето на лед при спортни травми, те “замразяват” усещането за болка и намаляват отока.
 

Болкоуспокояващи лекарства 2 - за живот без болка
Болкоуспокояващи лекарства - при болка, оток и възпаление


Как да изберем правилните болкоуспокояващи лекарства?


Разнообразието от лекарствени средства за облекчаване на болка е наистина голямо. Но когато става дума за вашето здраве и това на вашето семейство, само добри реклами и съвети от приятели няма да ви помогнат. При избора на болкоуспокояващи лекарства е важно да вземете предвид, няколко фактора.
● Причината за болката - това е изключително важно, защото ако не предприемете мерки за отстраняване на проблема, болкоуспокояващите лекарства ще окажат само временен ефект. А болката ще се превърне в хронична или ще се задълбочи. Типичен пример за такива състояния са болките причинени от зъбобол, външни травми и наранявания.
● Друг важен фактор при избора на болкоуспокояващи е възрастта. При възрастните възможностите са сравнително големи, но когато се наложи да подбирате болкоуспокояващи за деца, винаги се консултирайте с лекар или фармацевт. При децата е от изключителна важност, стриктно да спазвате дозировката, предписана от лекар, както и препоръчителния прием, отбелязан от производителя. Най-често болкоуспокояващи при децата се използват през периода на никнене на зъбки, коремни неразположения и грип или настинка. Обезболяващите, оказващи и антипиретично действие са подходящи, заради често съпътстващата висока температура.
● Придружаващи заболявания. При избора на болкоуспокояващи оказва влияние и общото ви здравословно състояние. Някои от болкоуспокояващите лекарства оказват бърз ефект върху болката, но дразнят стомаха. Или ако са за локално външно приложение, могат да доведат до раздразнение на кожата и поява на обриви. В случай, че имате изявени алергии, не пропускайте да го съобщите на вашия лекар или фармацевт при предписването на обезболяващи средства.
● Специфичните състояния като бременност и кърмене или пък, конкретни заболявания, също играят важна роля при избора на болкоуспокояващи. Влияейки на нервните окончания, а от там и на цялата нервна система, приемането на обезболяващи от бременни жени се извършва само след консултация с лекар или фармацевт.

Съобразявайки гореизброеното, изборът на обезболяващи лекарства, предлаган в аптечната мрежа е сравнително голям. В зависимост от начина на приложение, можете да се възползвате от различни форми за прием/ приложение. Болкоуспокояващи могат да се приемат орално - таблетки, сашета, сироп, капсули. Могат и да се прилагат външно под формата на - крем, гел, пластири, спрей.
 

Болкоуспокояващи лекарства 3 - най-добрите предложения за вас
Болкоуспокояващи лекарства с дълготраен ефект


Защо да се доверите на Огафарм за болкоуспокояващи лекарства?


Защото имате нужда от ефективно решение за справяне с болката, а ние държим на качеството. Продуктите, които ще откриете в аптеки Огафарм са подбрани от опитни фармацевти така, че само ефикасните лекарствени средства да достигнат до вас. Това важи с особена сила за обезболяващите средства. Когато човек изпитва болка, той има нужда бързо и ефективно облекчаване, затова ние не правим компромиси с качеството и марките, които са в сайта ни. Постарали сме се да осигурим продукти, облекчаващи болката както за бебета и деца, така и за възрастни. Освен това, в аптеки Огафарм ще откриете обезболяващи средства във всички форми за приложение - таблетки, капсули, сироп, сашета, гел, крем, спрей, супозитории. Защото, като ваш доверен партньор в постигането на добро здравословно състояние, искаме да ви бъдем възможно най-полезни. Тази ни отговорност, определя и достъпните цени на болкоуспокояващите лекарства, които ще намерите при нас.

 

Какво представляват болкоуспокояващите лекарства?

Какви видове болкоуспокояващи лекарства има?

Как да изберем правилните болкоуспокояващи лекарства?

Защо да се доверите на Огафарм за болкоуспокояващи лекарства?