Продукти Разширено

Ефералган + вит. Ц еф. тб. 330/200 мг * 20, при болка и повишена температура

В наличност
арт. № 2249
Марка: UPSA Производител: UPSA SAS Форма: Таблетки
Ефералган + вит. Ц таблетки е лекарствен продукт, който се използва за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или висока температура.
616лв
Състав:

Ефералган + Вит. Ц 
е лекарствен продукт под формата на разтворими таблетки. Опаковката е с 20 ефервесцентни таблетки

В 1 ефервесцентна таблетка Ефералган + Витамин Ц се съдържат 330 mg парацетамол и 200 mg аскорбинова киселина.

Действие:

Ефералган + Витмин Ц е лекарствен продукт, който се използва за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, менструални болки и мускулни болки. 

Активната съставка е парацетамол в комбинация с Витамин Ц.

Парацетамолът има аналгетично и антипиретично действие. Аналгетичното (болкоуспокояващо) му действие се изразява на централно ниво и се счита, че той повишава прага на чувствителност.

От друга страна той действа антипиретично - намалява повишената температура, като блокира ефектите на ендогенните пирогени върху центъра за контрол на температурата в хипоталамуса.

Витамин Ц е есенциален водоразтворим витамин, който подпомага имунната система.

Показания:

главоболие;
- грипоподобни състояния;
- зъбобол;
- менструални болки;
- мускулни болки;
- повишена температура.

Употреба:

При възрастни и деца с тегло над  50 kg (приблизително над 11 години): две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава общата доза от 12 ефервесцентни таблетки на ден.

Употреба при деца и юноши:
При деца дозата парацетамол зависи от теглото на детето, възрастта е дадена само ориентировъчно. Ако не знаете теглото на детето, трябва да го претеглите, за да приложите най-подходящата доза.

- Деца от 15 до 33 kg (от 4 до 8 години): една ефервесцентна таблетка, която се повтаря, ако е необходимо, след 4 часа, без да се надвишават 6 таблетки на ден.

- Деца от 33 до 50 kg (от 8 до 11 години): две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо, след 6 часа, без да се надвишават 8 таблетки на ден.

ЕФЕРАЛГАН с вит. Ц, при болка и повишена температура

Листовка за пациента