Продукти Разширено

Ентерол капс. 250 мг * 12, при лечение на диария

В наличност
арт. № 54939
Марка: BIOCODEX Производител: BIOCODEX S.A. Форма: Капсули
Ентерол капсули представлява лекарствен продукт без лекарско предписание, който спомага за спирането на остра инфекциозна диария при възрастни и деца.
1320лв
Състав:

Ентерол капсули
е лекарствен продукт без лекарско предписание. Опаковката е с 12 капсули.

Всяка капсула Ентерол съдържа: 250 mg лиофилизирани дрожди Saccharomyces boulardii. 

Действие:

Ентерол представлява лекарствен антидиариен продукт под формата на капсули, който се прилага при лечение на остра инфекциозна диария при възрастни и деца, както и за профилактика и лечение на колит и диария, причинени от антибиотиочно лечение.

Също така Ентерол се използва като допълнение към лечение с ванкомицин/метронидазол (антибиотично лечение) за предотвратяване на рецидив на заболявания, причинени от Clostridium difficile, като профилактична мярка за диария, вследствие на хранене със сонда; лечение на синдрома Colon irritable.

Неговата мощна формула е базирана на полезни бактерии естествено срещащи се в стомашно-чревния тракт, а именно лечебните дрожди Sacharomyces boulardii (сахаромицети).

Тъй като Sacharomyces boulardii са единствените пробиотични дрожди с естествена резистентност към антибиотици, Ентерол позволява да продължите и завършите лечението си, без неприятните странични ефекти от диария.

В случай на вирусна или бактериална остра диария, Ентерол действа ефективно.  Ентерол минимизира ефектите от диария свързани с редица други условия като диария при пътуване и синдром на дразнимото черво.

Показания:

Този лекарствен продукт се използва като противодиарично средство при:

- лечение на остра инфекциозна диария при възрастни и деца;
- профилактика на колит и диария, причинени от антибиотици.

Употреба:

Обичайната доза е 1 или 2 капсули дневно. Капсулите могат да се приемат с малко вода или да се отворят и съдържанието да се изсипе в подсладена безалкохолна напитка, върху храна.

При деца под 6 години е препоръчително да се използват сашетата, защото може да има затруднения при преглъщането.

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг х 12, при лечение на диария

Листовка за пациента