Продукти Разширено

Еспумизан капс. 40 мг * 25, при подуване и газове

В наличност
арт. № 3478
Марка: Berlin-Chemie Производител: Berlin-Chemie AG Форма: Капсули
Еспумизан е лекарство против подуване и чувство на тежест в корема и допълнително средство за образна диагностика.
450лв
Състав:

Еспумизан капсули 
е лекарствен продукт без лекарско предписание. Опаковката е с 25 меки капсули.

Една мека капсула Еспумизан съдържа: 40 mg симетикон.

Действие:
 
Еспумизан съдържа активното вещество симетикон, което принадлежи към групата лекарствени продукти наречени „стомашно-чревни вещества“.

Симетиконът разгражда мехурчетата газ, натрупани в стомаха и червата. Освободените по този начин газове могат да се отделят по естествен начин.

Еспумизан се прилага за симптоматично лечение на оплаквания свързани с газове в стомаха или червата, например натрупване на газове /метеоризъм/ или подуване и чувство на пълнота, както и при подготовка на образно изследване на стомаха и червата.

Еспумизан действа по чисто физичен на­чин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неакти­вен. Не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан не влияе върху храносмилането и не променя киселин­ността в стомаха. Не се резор­бира и се отделя непроменен.

Показания:

- при прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напит­ки);
- при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), съпроводени с оплаквания като дискомфорт, подуване, чувство на те­жест и пълнота в областта на корема;
- при сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в сто­машно-чревния тракт;
- при подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултраз­вуково и т.н.).

Употреба:

При деца над 6 години, юноши и възрастни - по 2 капсули 3-4 пъти на ден.

Еспумизан се прилага по време на хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане.

При подготовка на коремната кухина за образно изследване: по 2 капсули 3 пъти в деня преди изследването и 2 капсули сутринта в деня на изследването.

Еспумизан капсули при газове и подуване 40 мг х 25

Листовка за пациента