Продукти Разширено

Канестен крем 1% 20 гр, за лечение на гъбички по кожата

В наличност
арт. № 2320
Марка: BAYER Производител: Bayer AG Форма: Крем
Канестен крем за лечение на гъбични инфекции върху кожата е лекарствен продукт, без лекарско предписание, който съдържа активно вещество Клотримазол, което се прилага за лечение гъбични заболявания (микози) на кожата и лигавиците.
1032лв
Състав:

Канестен крем
е лекарствен продукт без лекарско предписание. Опаковката е 20 гр.

1 g крем съдържа 0,01 g клотримазол.

Действие:

Канестен крем е лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва за лечение на гъбични инфекции върху кожата.

Клотримазол, активното вещество в Канестен крем преминава през инфектираните участъци от кожата и унищожава гъбичките. В резултат на това гъбичките умират или растежът им спира.

Канестен крем е лекарствен продукт за лечение на гъбични заболявания (микози) на кожата и лигавицата, причинени от дерматофити, гъбички, плесени и други организми, като Malassezia furfur, както и кожни инфекции, причинени от Corynebacterium minutissimim.

Показания:


- Кожни микози на краката (гъбички на краката), между пръстите на ръцете и краката, около нокътното легло (паронихия), самостоятелни и свързани с микози на ноктите;
- кожни инфекции допълнително инфектирани с чувствителни към клотримазол болестотворни микроорганизми (суперинфекции);
- гъбични микози на кожата и кожните гънки, повърхностни кандидози, питириазис верзиколор, инфекции с Corynebacterium minutissimum (еритразма), себореен дерматит само при микробиално участие на горепосочените причинители.
- Инфекции на срамните устни и граничещите с тях области, предизвикани от гъбички (кандидозен вулвит);
- възпаления на гланс пенис и препуциума у мъжа, предизвикани от гъбички (кандидозен баланит).

Употреба:

Канестен крем се прилага 2-3 пъти дневно, като се нанася тънък слой и се втрива внимателно. докато кремът проникне в кожата. Около 0,5 cm крем са достатъчни за лечение на зона с размер на длан.

За да се осигури пълно излекуване, в зависимост от показанието, лечението с Канестен крем трябва да продължи според указанията, посочени по-долу, дори ако симптомите са изчезнали.

Продължителност на лечение:

- кожни микози: 3-4 седмици;
- еритразма: 2-4 седмици;
- питириазис везиколор: 1-3 седмици;
- кандидозни вулвит и кандидозен баланит: 1-2 седмици.

Винаги използвайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.

КАНЕСТЕН КРЕМ за лечение на гъбични инфекции на кожата

Листовка за пациента