Продукти Разширено

Кетозал шампоан 2% 60 мл, при гъбични инфекции по главата

Изчерпана наличност
арт. № 28128
Марка: Химакс
Кетозал е шампоан за коса, който се използва за профилактика и лечение на инфекциозни състояния, причинени от гъбичката Malassezia furfur, като пърхот, себорейни дерматити и pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей).
995лв
Състав:

Кетозал е лечебен шампоан. Опаковката е 60 мл.

В 100 g шампоан: се съдържат 2 g кетоконазол.

Действие:

Кетозал представлява шампоан за коса, който се използва за профилактика и лечение на инфекциозни състояния, причинени от гъбичката Malassezia furfur, като пърхот, себорейни дерматити и pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей).

Маласезията е една от често срещаните причини за себорея или себореен дерматит, тъй като се храни със себум (мазната материя, отделена от мастните жлези на скалпа), разграждайки го в мастни киселини, които могат да раздразнят чувствителния скалп и да причинят сухота, сърбеж и видими люспи.

Показания:

- пърхот;
- себорейни дерматити;
- pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей).

Употреба:

При pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей) шампоанът се нанася 1 път дневно върху засегнатите участъци на кожата и след 3-5 мин се измива. Курсът на лечение е 5 дни. Профилактичен курс се провежда в началото на лятото - 1 път дневно в продължение на 3 дни.

При пърхот и себореен дерматит се прилага 2 пъти седмично в продължение на 2-4 седмици. Шампоанът се нанася на влажна коса, втрива се, за да достигне кожата и престоява 3-5 мин, след което се измива с вода. За профилактика се прилага 1 път седмично или 1 път на 2 седмици.

Кетозал лечебен шампоан против гъбични инфекции

Листовка за пациента