Продукти Разширено

Клименум тб. Ден * 28 + тб. Нощ * 28, при менопауза

В наличност
арт. № 48866
Марка: Натур Продукт Производител: Natur Produkt Pharma
Клименум Ден и Нощ таблетки подпомагат за справяне със симптомите на менопауза - горещи вълни, безпокойство, раздразнителност.
3306лв
Състав:

Клименум Ден и Нощ таблетки
е хранителна добавка. Опаковката съдържа 28 таблетки Ден и 28 таблетки Нощ.

Действие:

Клименум
е хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект при жените в периода на менопауза. Система с 24 часово комплексно действие, което допринася за справяне със симптомите на менопауза.

Клименум Ден таблетки:


Соевите фитоестрогени допринасят за намаляване на горещите вълни, изпотяването, нервното напрежение и раздразнителността. 

Екстрактът от трилистна детелина е богат източник на изофлавони, които подкрепят дейността на нервната система и имат благоприятен ефект върху вегетативните реакции.

Фруктоолигозахаридите се считат за диетични фибри и действат като пребиотик (храна за пробиотиците), като по този начин спомагат за поддържане на нормална чревна функция.

Магнезият е жизненоважен минерал, който подпомага правилното функциониране на мускулите, сърцето и нервната система и допринася за здравето на костите. Магнезият влияе благоприятно върху нервната система, спомага за намаляване на стреса, умората и отпадналостта, като същевременно с това повишава тонуса и енергията.

Витамин Б6 подкрепя нервната система и имунната система и допринася за поддържането на нормалната психична функция. Намалява чувството на умора, отпадналост и изтощение и спомага за поддържане на добро настроение през целия ден.

Също така Витамин Б6 спомага за регулиране на хормоналната активност, тъй като през периода на климакса яйчниците произвеждат все по-малко женски хормони (естроген и прогестерон).

Клименум Нощ таблетки:

Калцият заедно с Витамин Д3 са необходими за поддържане на нормалното състояние на костите и намаляване на загубата на костната плътност при жени в менопауза.

Комбинацията от фитоестрогени, калций и витамин Д3 в Клименум допринасят за доброто здраве на костите.

Хмелът е богат източник на фитоестрогени, Витамини Б1, Б3, Б6, ПП. Те намаляват симптомите на психичен стрес и допринасят за добрия сън.

Фолиева киселина (Витамин Б9) заедно с Витамин Б12 подпомага за нормалния синтез на ДНК и РНК, както и за нормалното кръвообразуване. В дългосрочен аспект повлиява благоприятно състоянието на артериите.

Шишарките от хмел и фолиевата киселина в Клименум Нощ таблетки повлияват вечерните оплаквания и спомагат за добрия сън.

Показания:

Клименум Ден и Нощ помага за справяне със симптомите на менопауза:

- горещи вълни,
- безпокойство,
- раздразнителност.

Употреба:

Приемайте 1 таблетка Ден през деня и 1 таблетка Нощ преди лягане.

Активни съставки:

Съдържание 1 таблетка Ден:

Екстракт от семена на соя - 125 мг;
Екстракт от трилистна детелина - 75 мг; 
Фруктоолигозахриди - 75 мг; 
Магнезий - 57 мг; 
Витамин В6 - 2 мг.

Съдържание 1 таблетка Нощ:

Екстракт от семена на соя - 125 мг;
Калций - 120 мг; 
Пулвелизирани шишарки от хмел - 50 мг;
Фруктоолигозахриди - 50 мг;
Фолиева киселина - 200 μгр;
Витамин Д - 5 μгр.

Клименум Ден табл. х 28 + Нощ табл. х 28, при менопауза