Продукти Разширено

Лактулоза-Мип сироп 200 мл, за лечение на запек

В наличност
арт. № 33447
Марка: MIP PHARMA Производител: Chephasaar Chem.-pharm. Fabrik GmbH Форма: Сироп
Лактулоза-Мип е сироп за лечение на запек, който не се повлиява от диета и/или друг препоръчан хигиенно-диетичен режим и регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво.
850лв
Състав:

Лактулоза-Мип е лекарствен продукт без рецепта, под формата на сироп. Опаковката е 200 мл.

Активни съставки в Лактулоза-Мип: Лактулоза 65 g в 100 ml сироп.

Действие:

Лактулоза-Мип
е лекарствен продукт под формата на сироп, който се прилага за профилактика и лечение на чернодробна енцефалопатия при чернодробна недостатъчност (портална системна енцефалопатия); за лечение на запек (констипация), който не се повлиява от диета и/или друг препоръчан хигиенно-диетичен режим и регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво, както и при необходимост от меки изпражнения (хемороидална болест, операции на дебело черво).

Лактулоза-Мип съдържа лактулоза (дизахарид), която не се разгражда от ензимите в тънкото черво и достига неразградена в дебелото черво.

Чревните бактерии преработват лактулозата до нискомолекулярни органични киселини, които подкиселяват средата и увеличават обема на чревното съдържимо. Това води до стимулиране на перисталтиката (ритмичното свиване на гладките мускули на дебелото черво) и оформяне на меки изпражнения.

Показания:

- за профилактика и лечение на чернодробна енцефалопатия при чернодробна недостатъчност (портална системна енцефалопатия);

- за лечение на запек (констипация), който не се повлиява от диета и/или друг препоръчан хигиенно-диетичен режим и регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво;

- при необходимост от меки изпражнения (хемороидална болест, операции на дебело черво).

Употреба:

Обичайната дозировка:

При запек:
Дозировката се определя индивидуално и зависи главно от тежестта на запека. Обичайно дневната доза, посочена в следната таблица, се разпределя на 1-2 приема.

Начална дозировка (3-4 дни) Поддържаща дозировка
Възрастни: Начална доза (3-4 дни) - 10-45 ml, след което поддържаща доза - 10-25 ml.
Деца 7-14 г.: Начална доза (3-4 дни) - 15 ml, след което поддържаща доза - 10-15 ml.
Деца 1-6 г.: Начална доза (3-4 дни) - 5-10 ml, след което поддържаща доза - 5-10 ml.
Кърмачета: Начална доза (3-4 дни) - 5 ml, след което поддържаща доза - 5 ml.

По правило дозировката може да се намали след първите няколко дни в зависимост от индивидуалните нужди на пациента. Продължителността на лечение с Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп е индивидуална.
Лаксативният ефект настъпва 2 до 10 часа след приема на лекарството. Ако дозата е недостатъчна, първата дефекация може да настъпи след 24-48 часа. Ако след първите два дни не настъпи подобрение, може да се опита с по-висока дозировка.

При чернодробна недостатъчност:
Дозата трябва да се увеличава постепенно.

Възрастни:
След начална дневна доза от 10-15 ml Лактулоза-MIP 65 g/100 ml сироп, дозата трябва да се увеличи до 30-45 ml, разделена на 3 до 4 приема дневно.
Дозата трябва да се прецизира така, че да се постигне двукратно или трикратно изхождане на меки изпражнения всеки ден.

Деца:
Не се препоръчва употреба при деца с чернодробни заболявания.

Листовка за пациента