Минерали - ползи за здравето и набавяне

Селенът е мощен антиоксидант - помага на организма да се справи с оксидативния стрес. В организма стресът се предизвиква от натрупването на свободни радикали, които увреждат клетки и различни структури в клетката.

Селенът се използва и като средство за  допълнително лечение на автоимунни заболявания на щитовидната жлеза, тъй като с негова помощ се произвежда хормона тироксин и е отговорен за превръщането на тироксина в неговата активна форма - тиронин.

Щитовидната жлеза е отговорна за правилното функциониране на метаболизма, има влияние върху апетита, телесното тегло и емоционалното състояние.

Селенът подпомага здравината на кожата и косата. Той стимулира производството на Q10 и унищожава свободните радикали, които са основна причина за стареенето на клетките и с това се обяснява анти-ейдж действието му.

Валмарк Селен 100 х 30

Калмацин Форте таблетки е комбинация от калций, магнезий и цинк с добавен витамин Д. Предимството му е добавеният витамин Д и увеличеното съдържание на калций.

Калцият изгражда костите и зъбите и поддържа здравината им. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата.

За пълноценно усвояване на калция в организма е необходим витамин Д. Когато съдържанието на витамин Д в организма ни е недостатъчно, костите постепенно губят плътност, въпреки редовната употреба на калций.

Магнезият е необходим за поддържане на имунната система, мускулните съкращения и здравината на костите. Използва се при мускулни крампи, за здраво сърце и кости, както и за по-добър сън. Най-добре е да се използва вечер, тъй като може да предизвика сънливост.

Цинкът е минерал с важна роля в организма, тъй като се съдържа във всички телесни тъкани. Необходим е за правилния растеж, развитие, мисловна дейност, фертилитет и правилната функция на имунната система – подпомага синтеза на протеини - участва в над 300 ензимни реакции.

Цинкът подпомага доброто състояние на кожата. Приеман по време на настинка намалява продължителността й. Възпрепятства прикрепването на вирусите към клетките в дихателната система.

Валмарк Цинк 15 х 100 Валмарк Калмацин Форте таблетки

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения