Храносмилателни смущения – Как да се предпазим?

Смяната на климата и начинът на хранене могат да повлияят състоянието на стомашно-чревния тракт. 

Организмът на човек се приспособява към климатичните условия на средата. Когато живееш в едно населено място, всички системи започват да функционират спрямо неговите специфики: географско положение, сезон, храна, воден режим.

При резки промени в климата, може да се проявят различни болестни симптоми. Това са най-често храносмилателни разстройства. Причината е, че отнема време преди организмът да се адаптира към променените условия.

Има няколко фактора, които оказват силно влияние за появата на храносмилателните разстройства. Най-честата причина е инфекция – вирусна, бактериална или паразитна. Известна е и така наречената „диария на пътуването“. Тя е свързана с появата на разстройства при туристи, които посещават страни с по-топъл климат.

Диария може да бъде причинена и от лекарства. Този вид започва скоро след началото на приема на съответните медикаменти.

Детският организъм е още по-чувствителен. Всяка промяна на средата, приемът на ново лекарство или добавка му влияят. Дори емоцията от новите условия е като стрес за организма.

Флора Бимби е уникална комбинация от 3 внимателно подбрани щама пробиотици, пребиотици и витамин Б комплекс, специално създадена и съобразена с детския организъм за поддържане на баланса на чревната флора.

Витамините от група Б са важна съставна част от синбиотиците за деца Флора Бимби. Те са от важно значение при антибиотично лечение. Заедно със синбиотика, гарантират за поддържане на нормална функция на храносмилателната система. Намаляват риска от гъбична инфекция, която може да се предизвика от антибиотичното лечение.

Б-витамините намаляват изтощението и стреса при по-продължително боледуване. Подобряват метаболизма и работата на нервната и имунната система.

Поради всички изброени ползи, витамините Б комплекс са добавени в синбиотиците Флора Бимби.

Синергичното действие на фруктоолигозахаридите и специално подбраните щамове пробиотични бактерии в синбиотика, в комбинация с витамините Б1, Б2, Б6, Б12, дава страхотни резултати при антибиотично лечение. Също така и при нарушения във функцията на храносмилателната система.

Вирусните инфекции свързани с разстройство и повръщане често атакуват децата през лятото. Горещото време и дългия престой на слънце потискат имунната система. Най-уязвими са малките деца, защото при тях, тя е съвсем незряла.

Заболяването при децата може да протече по-тежко – с висока температура, повръщане, разстройство, коремни болки и обезводняване. Загубата на течности води до нарушение в киселинно-алкалното състояние на организма. Лечението трябва да се фокусира върху набавянето на загубените течности и соли.


Положително влияние върху подобряването на състоянието оказва и приемът на пробиотици. Те съдържат полезни бактерии. Възстановяват равновесието в чревния тракт, като отделят ензими и клетъчни продукти, които потискат размножаването на патогените (бактериите).

Приемът на пробиотик е добре да започне с първите симптоми на диария и да продължи поне 14 дни.

Флора 8 е синбиотик, който много добре повлиява проблеми като диария на пътуванията, вирусни и бактериални инфекции. Подходящ е при всички нарушения в храносмилателната система. Може да се взима от деца и възрастни.

Флора 8 е подходящ при прием на нестероидни противовъзпалителни средства. Допринася за повишаване на имунитета. Представлява комбинация, между два специално селектирани пробиотични щама и два пребиотика.

Лактобацилус рамнозус е най-добрият изследван пробиотичен щам. Предпазва стомашно-чревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат. Подпомага храносмилането и укрепва защитните сили на организма.

Бифидобактериум анималис – млечно-кисела бактерия, която спомага за подобряване процеса на храносмилане. Среща се в червата на здрав човек. Повлиява синдрома на раздразненото дебело черво. Потиска развитието на ротавирусите. Също така има отношение към повишаване на имунитета.

Във Флора 8 се съдържат FOS (фруктоолигозахарди). След като биват погълнати, те се насочват към дебелото черво и стимулират размножаването на полезни микроорганизми. Те от своя страна подпомагат усвояването на хранителните вещества.

Пребиотикът Инулин е основна храна за бифидобактериите. Инулинът стимулира растежа и активността им. Има положителен ефект при запек. Намалява холестерола и подобрява здравето на сърцето.

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения