Аптечка за море! Съветите на ОгаФарм

Лятната ваканция е времето, в което набираме сили, зареждаме се с енергия от слънцето и морето, подготвяме се зимата. Напомпваме имунитета си.

Юли и август – това са месеците, чието споменаване ни кара да забравим за всички задачи, които трябва да приключим спешно. Мятаме се на колата. Ако имаме деца, пълним багажника с всичко излишно, което почти не докосваме в следващите 2 седмици, и потегляме към Южното Черноморие или в краен случай в Слънчев бряг.

Както е редно, с нас носим всички безполезни вещи. Полезните, точно през лятото, ги забравяме. Когато комарите започнат да ни преследват, когато „летните“ вируси ни нападнат, когато заспим на плажа и след това – на закачалката, започваме стръвно да ровим в багажника. Естествено, абсолютно сме убедени, че всички илачи и защитни кремове и спрейове са останали там, откъде сме имали намерения да ги вземем – вкъщи.

Опитайте се да възприемете съветите ни по-долу като такива от хора с опит. Вместо да се чудите кои точно лекарства ще са ви нужни – вземете всички. Така или иначе те са в аптечка, или кутия, или чекмедже. Ако са в чекмедже – не си играйте да ги местите! Направо го пъхнете в багажника на колата. Започнете ли специална селекция – ще оставите дома точно тези, които са ви нужни.

И така:
- Слънцезащитни кремове и мазила. Повечето слънцезащитни препарати стават и за деца над 2 години. Ако с вас има някоя bg-mama, или вие сте такава, то вземете за всеки случай и един слънцезащитен Бочко, за да не се чудите дали другото ще е ОК за детето.
- Репеленти, които ще направят вечерите в крайморската кръчма спокойни, приятни и напоителни. Отново - вземете и за бебето специален препарат.
- Парацетамол или друго лекарство за температура.
- Нещо за стомах и черва. Обикновено деликатната физика на хората, които не са от морето се поддава на изкушения и след това на страдания от всички морски деликатели. ... Или от летен грип.
- Лепенки.
- Кислородна вода, йод .., мехлем Вишневски.
- и задължително вземете нещо за махмурлук!

Хайде! Стягайте багажа и към морето!

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения