Топ 3 продукта на АВЕН за защита от слънце. Класация на Огафарм.

Кожата и слънцето. Галещите му лъчи минават по нея като нежна милувка, задържат се, променят я. Приятният бронзов загар, който тя придобива през лятото е като символ на тази обич.  Любовта е съзидателна. Любовта може и да руши, когато се предозират определени нейни аспекти.

Слънчевите лъчи.
Преди десетилетия хората край морето бързаха към плажа, за да хванат първите ултравиолетови лъчи на слънцето, считани са особено полезни. Днес се пазим от UV лъчите. Ултравиолетовите лъчи са три вида UVA, UVB и UVC.  Третият тип, който е най-слабо познат се счита за практически безвреден, защото озоновият слой го абсорбира. Що се отнася до UVA и UVB, то и двата вида лъчи могат да причинят краткосрочно и дългосрочно увреждане на кожата.

Ако продължим по този начин, има огромна вероятност да предизвикаме поредния протест на туристическия бранш. Бързаме да поясним! Има решение и ние го предлагаме чрез слънцезащитните продукти на AVENE. Разгледайте нашата класация в края на статията.

UVB лъчите са с по-разрушителен ефект върху тъканите.

UVB лъчите са противоречиви. От една страна те причиняват изгаряне и могат да причинят и рак на кожата. Причина са за поява на бенки и лунички. Могат да доведат до възникване на злокачествени образувания по кожата.

Едновременно с това, те са важни за създаването на витамин D в кожата.

UVА лъчите имат по-малко енергия и са с по-голяма дължина на вълната. Те проникват дълбоко в кожата и предизвикват преждевременно стареене, бръчки и промени в ДНК-то. Тези промени са са рисков фактор за развитие на ракови образувания.

UVA лъчите причиняват освобождаване на меланин от меланоцитите към другите кожни клетки. Меланинът се свързва с кислорода. Следствие на оксидацията се появява слънчевият загар /тен/. UVA по-рядко причиняват ракови заболявания. Могат да причинят меланом (злокачествено кожно заболяване).

Защитата от UVA е по-скоро облеклото, отколкото козметични продукти със слънцезащитен фактор.

Негативният ефект на ултравиолетовите лъчи върху кожата се намалява с използването на продукти със слънцезащитен фактор. 

Номер 1: Слънцезащитният спрей на Авен за цялото семейство

Комплект SPF 50 спрей за деца и SPF 30 спрей за възрастни. Освен, че в момента е на невероятна цена, то тези продукти са за чувствителна кожа. Термална вода Авен е с успокояващи, антииритативни и омекотяващи свойства. Продуктът има 4 слънцезащитни филтри за широкоспектърна UVВ и UVА защита - дълготрайна. С антиоксидантен комплекс за цялостна клетъчна защита. 
 

Номер 2: Авен Sun мляко за деца SPF50 250 мл

avene
Майките го харесват, бабите му се възхищават! Слънцезащитното мляко на Авен е предназначено за деца с чувствителна кожа. Притежава широкоспектърна защита срещу UVA и UVB лъчите. Нанася се лесно и остава като невидим защитен филм с хидратиращи свойства.

 

Номер 3: Авен SPF30 спрей 200 мл за чувствителна кожа

 Осигурява висока слънцезащита за чувствителна кожа. Продуктът не оставя бели следи и е водоустойчив. Спреят АВЕН SPF 30 е базиран на ексклузивна комбинация от съставки: Sunsitive protection;Пре-Токоферил;Термална вода Авен.  За природозащитниците: иновативна система за отварянe и затваряне.
 

И накрая на нашата класация ви представяме един промо пакет за слънцезащита на MUSTELA

Мустела Промо комплект включва слънцезащитен спрей SPF 50 UVB/UVA за лице и тяло 200 мл, плюшено мече, октоподчета на Мустела под формата на чашки.

Mustela

И така!

Грижете се за най-големия орган в човешкото тяло: кожата! Ние се грижим за вас и ще ви представим и други продукти.

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения