Иновативнa терапията срещу гъбички по ноктите

Едно често срещано заболяване, което на пръв поглед е безобидно, са гъбичките. Те имат клетъчна стена, изградена от хитин и клетъчна мембрана, която съдържа ергостерол.

Гъбичките причиняват инфекциозни заболявания наречени микози.

Микозите са два типа: повърхностни и дълбоки.  Повърхностните засягат кожата, лигавиците, космите и ноктите. Дълбоките микози засягат вътрешните органи и се наричат висцерални.

Лекарствените препарати, които се  използват за лечение на микозите се наричат антимикотици. Те действат на гъбичките по няколко начина :
1. нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана;
2. подтискат синтеза на клетъчната стена;
3. подтискат клетъчното делене;
4. подтискат синтеза на нуклеинови киселини.

Гъбичките по кожата и ноктите са едни от най-разпространените гъбични инфекции. Те се лекуват с локални антимикотици. Като терапевтично средство най-често се използват азолни препарати и циклопирокс. Ако гъбичната инфекция е причинена от два или повече вида гъби, трябва да се включи допълнителна орална терапия за по-добър ефект. Локалните антимикотици се  прилагат под формата на крем, маз, спрей, гел или лак.

Гъбичките най-често се появяват на влажни места и такива, които са изложени на триене. Това са краката, между пръстите, слабините, под гърдите. Симптомите са зачервяване , белене, лющене, сърбеж.

Гъбичките по ноктите на ръцете и краката се означават като онихомикози. При наличие на онихомикози се наблюдава промяна в цвета и структурата на нокътната плочка и по кожата около нея. Появяват се бели или жълти петна, набраздявания, задебелявания или разрушаване на ноктите, белене или лющене на кожата около тях.

Най-често онихомикозата започва по някой от ръбовете на нокътната плочка. Заболяването започва като бяло или жълто петно, което постепенно се разраства. С течение на времето нокътят се деформира като нокътната плочка загрубява, губи лъскавината си, става тънка и чуплива.

Най-често заболяването започва от един нокът, и може да обхване повече на брой нокти и да доведе до пълното им разрушаване. Онихомикозата трябва да се лекува, тъй като разрушените нокти могат да бъдат входна врата за вторични бактериални допълнителни инфекции.

В последните години лекарствените препарати за лечение на гъбички по ноктите са с иноватични формули и съставки. Прилагането им е също лесно и удобно, подходящо за съвременния човек.

За третиране на онихомикози най-ефективно локално средство е медицинският лак. Необходимо е нокътната плочка да се изпилва добре преди употребата му. По този начин се подобрява проникването на лака през нокътя. Представяме 2 от тях, които са в промоция.

Полинейл лечебен лак за нокти

полинейл лак

Полинейл лечебен  лак за нокти е отлично средство при лечение на гъбички по ноктите на ръцете и краката. Съдържа активната съставка циклопирокс и е с ясно изразено локално антимикотично действие.

Циклопироксът е синтетичен антимикотичен препарат. Активен е върху широк спектър от дерматофити, дрожди, плесени и други гъбички. Предотвратява растежа на гъбичките и ги унищожава.

Полинейл лечебен лак се използва за лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите на ръцете и краката и кожата в близост до тях. Разработен е по нова технология ONY-TEC - патентована технология на основата на водноразтворим биополимер. ONY-TEC технологията подобрява проникването на активното вещество през нокътната повърхност, като освен това я заздравява и подобрява структурата й. 

Лакът е предназначен за употреба само от възрастни-противопоказна е употребата му при деца под 18 год.

Лечението продължава до израстване на нов, здрав нокът. Продължителността на употреба на Полинейл е най-малко 6 месеца за ноктите на ръцете и 9 месеца за ноктите на краката. Тъй като онихомикозата е хронично, бавно протичащо и характеризиращо се с рецидиви заболяване, е нужно да се спазват хигиенни навици за ограничаване разпространението му и появата на рецидиви.


Ново-Нейл разтвор

nowo nejl

Ново-Нейл разтвор е продукт, предназначен за лечение на гъбички по ноктитев чийто състав се включва: Урея, Млечна киселина, Вода, Пропиленгликол, Натриев хлорид. Всяка от тези съставки има своето предназначение.

Ново-Нейл разтвор действа като
- разрушава клетките на гъбичките, които най-често причиняват гъбични инфекции по ноктите.
- подобрява хидратацията и нежно изглажда външните слоеве на нокътната плочка.
- поддържа ноктите в добро състояние и подобрява целостта на нокътната повърхност.

Ново-Нейл е с клинично доказана ефективно и добра поносимост, без пилене на нокътя, лесно нанасяне. Видими резултати само след седмица. Продължителност на лечението от 3 до 6 месеца.

Възползвайте се от нашите промоции

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения