ONY-TEC, новата технология срещу гъбички по ноктите

Онихомикозите, гъбички по ноктите на ръцете и краката, са сред най-упоритите заболявания на съвременния човек. Изисква се дълго и упорито лечение. В днешно време, удобството при употреба е второто най-важно нещо след ефикасността.

Първият признак при поява на онихомикози е промяната в цвета и структурата на ноктите и кожата около тях. Заболяването започва от един нокът, като може да обхване всички и да доведе до пълното им разрушаване. 

За третиране на онихомикози най-ефективно локално средство е медицинският лак.
Полинейл лечебен лак за нокти 80 мг/мл 3.3 мл. Необходимо е нокътната плочка да се изпилва добре преди употребата му, тъй като по този начин се подобрява проникването на лака през нокътя.

Полинейл лечебен лак за нокти 80 мг/мл 3.3 мл е отлично средство при лечение на гъбички по ноктите на ръцете и краката Той съдържа активната съставка циклопирокс и е с ясно изразено локално антимикотично действие.

Циклопироксът е синтетичен антимикотичен препарат. Активен е върху широк спектър от дерматофити, дрожди, плесени и други гъбички. Предотвратява растежа на гъбичките и ги унищожава

Полинейл лечебен лак се използва за лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите на ръцете и краката и кожата в близост до тях.

Разработен е по нова технология ONY-TEC - патентована технология на основата на водно-разтворим биополимер. ONY-TEC технологията подобрява проникването на активното вещество през нокътната повърхност, като освен това я заздравява и подобрява структурата й.

Други предимства на Полинейл са:
1. Лесен за употреба;
2. Малко странични ефекти - дори и за пациенти ,които го използват продължително време;
3. Положителен козметичен ефект при приложението му;
4. Лесен за отстраняване -може да се премахне само с вода без да се използват други органични разтворители.

Полинейл лечебен лак трябва да се нанася върху чисти и сухи нокти . Освен върху тях може да се нанесе и върху кожата, която е в непосредствена близост до ноктите. Лакът се нанася на тънък слой върху нокътната плоча, по нейните ръбовете, върху кожата около нокътя.

Предупреждения при употреба на полинейл лак:
• Ако сте диабетик внимавайте при изрязване на нокътя;
• Ако са засегнати повече от 3 нокътя или по-голяма част от нокътната плочка е променена в следствие на засягане от гъбична инфекция се посъветвайте с Вашия лекар за допълнително лечение през устата;
• Лакът е предназначен за употреба само от възрастни-противопоказна е употребата му при деца под 18 год.

Онихомикозата е бавно протичаща и трудно за повлияване  заболяване  е необходимо продължително лечение. Лечението продължава до израстване на нов, здрав нокът. Продължителността на употреба на Полинейл лак е най-малко 6 месеца за ноктите на ръцете и 9 месеца за ноктите на краката.

Тъй като онихомикозата е хронично ,бавно протичащо и характеризиращо се с рецидиви заболяване, е нужно да се спазват елементарни хигиенни навици за ограничаване разпространението му и появата на рецидиви:
• Да се държат ноктите на ръцете и краката чисти и сухи
• Да се сменят чорапите ежедневно
• Да се почистват всекидневно обувките и да се избягва носенето на тесни обувки- това е рисков фактор, предразполагащ към онихомикоза.

Полинейл лак за нокти 80 мг/мл 3.3 мл

Можете да закупите оттук:

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения