Хомеопатия. Какво е хомеопатия?

Хомеопатия е метод на лечение на природна основа. Това е метод, при който лекарствата се предписват, според фармакологичния принцип на подобието. Обикновено се предписват в много ниски дози.

Принципът на подобието прави връзка между лечебното действие на едно вещество и неговите токсични свойства. Съгласно него на болния се предписва лекарство, което във високи дози може да предизвика при здрав човек симптоми, подобни на тези, които той развива по време на болестта.

Прилагайки този принцип хомеопатията използва лечебния ефект на веществата, чрез предписването на много ниски дози.

Хомеопатичните лекарства представляват специфичен сигнал за стимулиране и отключване на потенциала, заложен във всеки организъм да се справи с възникнала болест. Лекарственото средство стимулира естествените защитни механизми на организма, което води до излекуване.

Съществуват две основни групи хомеопатични лекарствамонопрепарати (съдържащи само едно активно вещество) и комбинирани препарати (които са смес от няколко хомеопатични съставки).

Хомеопатичните продукти се произвеждат най-често под формата на свещички, флакони с гранули, дози-глобули, таблетки, капки и сиропи.

Дозите-глобули се приемат като цялото съдържание се поставя под езика до стопяването му.

Флаконите с гранули най-често се изписват по 5 гранули на прием, които също се поставят под езика до стопяването им.

Таблетките обикновено се смучат, също под езика до пълното им стопяване.

Правилното хомеопатично лечение укрепва имунната система и възстановява баланса на организма.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения