За здрава чревна флора на цялото семейство

Млечнокиселите бактерии естествено обитават тънките и дебелите черва и се наричат чревна флора. Те предотвратяват растежа на болестотворни бактерии. Влияят върху чревната перисталтика и имунната система и подпомагат нормалното функциониране на храносмилателната система.

Балансът на чревната микрофлора може да се наруши от редица фактори като бактериални и вирусни инфекции, лечение с антибиотици, нездравословно хранене, пътуване в чужбина или стрес. Чревният дисбаланс се проявява като диария или запек.

Линекс Форте капсули възстановява физиологичния баланс на чревната микрофлора при прием на антибиотици, които  нарушават баланса й. Съчетанието на млечнокисели бактерии с пребиотици (инулин с олигофруктоза) поддържа естественото състояние на чревния тракт.

Всяка капсула съдържа поне 2 млрд. колония - формиращи единици. За комбинацията от щамове в Линекс Форте има редица клинични изследвания като някои от тях показват, че:

- намалява честотата, продължителността и тежестта на антибиотик-асоциираната диария при 14-дневен прием, от първия ден на антибиотичното лечение;
- увеличава нивата на полезни бактерии и намалява нивата на вредните бактерии;
- възстановяват чревната флора.

Линекс Гастро капсули - пробиотик за балансиране на чревната микрофлора, подходящ за ежедневна употреба.

Пробиотикът съдържа 3 вида живи лиофолизирани млечнокисели бактерии, които са част от нормалната чревна микрофлора, като всяка капсула съдържа поне 120 милиона от тях.

Линекс Гастро:

- поддържа физиологичния баланс на чревната флора;
- потиска развитието на болестотворни бактерии;
- подпомага усвояването на витамини.

Линекс Гастро е подходящ за употреба и при:

- синдром на раздразненото дебело черво - изразява се с подуване, болка в корема, газове, диария или запек;
- диария на пътешественика - при пътуване в чужбина, поради смяна на климата. Може да изпитате стомашно неразположение, а посещението на здравни заведения там може да ви излезе доста скъпо. Линекс Гастро намалява риска от ‘‘диария на пътешественика‘‘ при употреба преди и по време на пътуването.

Линекс Комплекс капсули – активна формула с най-изследвания пробиотичен щам Lactobacillus Rhamnosus + витамин В комплекс + цинк.

Lactobacillus Rhamnosus – този пробиотичен щам се препоръчва от Световната организация по гастроентерология поради доказаната си безопасност, поносимост и положителното му действие върху стомашно-чревния тракт и имунната система.

Витамините В1, Б2, Б6 и цинк са важни за:

- правилното функциониране на имунната система (В6, цинк);
- нормалното протичане на метаболизма и производство на енергия (В1, В2, В6);
- намаляване на умората и изтощението (В2, В6);
- нормален протеинов синтез ( цинк);
- предпазват клетките от оксидативен стрес (В2, цинк);
- поддържат нормални психични функции (В1, В6).

Недостигът на цинк и витамини от В-групата води до намаляване на енергия и отслабване на имунитета, особено по време и след прием на антибиотици.

Линекс Комплекс капсули е с доказана ефективност за:

- балансиране на чревната флора;
- нормалната функция на имунната система;
- при прием на антибиотици;
- при чревен дискомфорт.

Линекс саше за деца е пробиотик за деца до 12 години. Съдържа бифидобактерии – те са от първите бактерии, които колонизират червата на бебето. В 1 саше се съдържат 1 млрд. колония-формиращи единици.

Клинични проучвания за бифидобактериите доказват ,че:

- намаляват честотата, продължителността и тежестта на антибиотик-асоциираната диария;
- намалява с 31% инфекциите на дихателните пътища;
- подобрява състоянието на деца с атопичен дерматит.

Линекс Бебе капки е пробиотик за бебета от 0 до 3 години. Съдържа бифидобактерии  – те са от първите бактерии, които колонизират червата на бебето. В 1 дневната доза от 6 капки се съдържат 1 млрд. колония-формиращи единици.

Клинични проучвания за бифидобактериите доказват ,че:

- намаляват честотата, продължителността и тежестта на антибиотик-асоциираната диария;
- намалява с 31% инфекциите на дихателните пътища;
- подобрява състоянието на деца с атопичен дерматит.


Допълнително предимство на всички пробиотици от групата е, че компанията им производител Сандоз е ‘‘лидер в пробиотиците в България и Централна и Източна Европа със своята марка Линекс‘‘.


До края на месец Декември 2021 гореизброените продукти са в нашите месечни акции и са на по-ниска цена. Използвайте допълнителна отстъпка от 5% като се регистрирате на нашият сайт и след това направите Вашата поръчка.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения