Естествени начини да засилим имунитета си

Много хора преминават или ще преминат в следващите месеци през COVID-инфекция, грип или друга респираторна вирусна инфекция. Какво можем да направим, за да бъде нашата имунна система стабилна и да ни предпази при среща с вирусите? 

Най-добрият начин да надвием зимните вируси е профилактиката, категорични са лекарите. За наша радост, природата ни е дарила с изобилие от естествени продукти, които доказано подсилват защитата на организма - имуностимуланти. Те не само ни предпазват от сезонните вирусни инфекции, но и защото укрепват имунитета в дългосрочен план. Ето кои са те.

Градински чай (Салвия) и мурсалски чай – изключително популярни благодарение на своите антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Доказано подсилват имунната система. Прави се запарка с изсушените билки, като заливат с вряща вода. Чаят може леко да се подслади с мед.

Черен бъз – неслучайно е популярен в народната медицина от векове - помага на организма по-бързо да се пребори с вирусите и трайно подсилва имунитета. От растението се произвежда сок, а някои хора го харесват и изсушен.

Пчелен прашец – в натуропатията се прилага като природен стимулатор, който стимулира и укрепва цялостно организма, не само имунната система. Према се сутрин, преди хранене, като лесно може да се добави към сок, вода или кисело мляко.

Шуслерови соли – препоръчително е укрепването на имунитета да включва и изпитани в практиката медикаменти с доказано действие. Шуслеровите соли на Немския хоемопатичен съюз (оригиналните Шуслерови соли в България) могат да подобрят състоянието на организма и да подсилят имунната система при всякакви инфекции – вирусни, бактериални, гъбични, паразитни, включително и за превенция срещу коронавируси.

За повишаване на имунната защита на организма се препоръчва прием на следната комбинация соли на д-р Шуслер: сол №3 железен фосфат, сол №6 калиев сулфат и сол №7 магнезиев фосфат.

- Сол №3 (сутрин по 3 таблетки) осигурява насищането на тъканите с кислород и така организмът има достатъчно енергия да се справя ефективно с атаките на вирусите и микробите.
- Сол №6 (на обед по 3 таблетки) укрепва защитните функции на лигавиците и подпомага прочистващите процеси в тялото.
-  А сол №7 (вечер по 3 таблетки) действа успокояващо и хармонизиращо, и е особено нужна в период на излагане на силен стрес. Дозировката за деца е по 2 таблетки от всяка сол дневно.

Приемат се поне за един месец, но Шуслеровата комбинация за имунитет спокойно може да се прилага продължително през зимните месеци и винаги в епидемиологична обстановка.

Детоксикация – токсините, които се задържат в резултат на неправилно хранене или начин на живот, превръщат тялото ни в по-лесна плячка за атакуващите вируси. Затова стабилна основа на добрия имунитет е периодичното подлагане на детоксикиращ режим по избор. За да се ускори процесът на извеждане на токсините от тялото, отново могат да помогнат Шуслеровите соли в следната комбинация - №6, №8, №9 и №10. Достатъчно е да разтворите по 5 таблетки от всяка сол в малка бутилка вода и да я изпиете през деня постепенно. Тази програма за цялостна детоксикация може да се прилага за период от 10 дни на всеки 3-4 месеца.

Разумният подход при вирусна инфекция

А ако все пак се разболеем? Как да действаме при първи симптоми?

При първи симптоми на респираторна инфекция – възможно е да е COVID-19, друга вирусна инфекция или комбинация от тях, най-важното е да се започне незабавно лечение - така се ограничава и може дори да се спре развитието на инфекциозния процес. Затова е препоръчително да се започне веднага приемът на Шуслерова сол №3 в комбинация с Инфлуцид.

Шуслерова сол №3 активира имунната реакция, възпрепятства размножаването на бактерии и вируси и стопира възпалителния процес още в начална фаза. Регулира по безопасен начин повишаващата се температура.

Инфлуцид е респираторно антивирусно лекарство, което от 17 години се използва успешно в България за лечение на грип и остри респираторни вирусни инфекции с висока температура. Той е част от комплексната терапия на COVID-19, като антивирусно и имуномодулиращо средство, което може да предпази от усложнения и тежко протичане на заболяването.

Шуслерова сол №3 и Инфлуцид се приемат с по 1 таблетка на всеки час, до 12 таблетки на ден. При повишаване на температурата над 38.5° към Инфлуцид добавете прием на соли №5 калиев фосфат и №8 натриев хлород (двете соли се редуват с по 1 таблетка през 30 минути).

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения