Грижа за кожата през пролетта

Зимата е към своя край и скоро ще се радваме на първите слънчеви лъчи. Преходът от зимата към пролетта се отразява върху нашия организъм. Кожата също изисква по-специални грижи през този период. Студът и вятърът са направили кожата суха и бледа.

Ще ви представим няколко стъпки за подобряване на вида на кожата.

Кожата трябва да се хидратира с правилните козметични продукти.  Използването на хидратиращи кремове ще възстанови блясъка на кожата. Ръцете и устните също се нуждаят от грижи, не ги забравяйте. Използвайте овлажняващ балсам за устни.

Важна стъпка към подобряването на вида на кожата е ексфолирането. Тази процедура отстранява повърхностния слой от мъртви клетки и позволява на кожата да диша.

През пролетта мастните жлези увеличават своята секреция, което налага ежедневното използване на почистващ тоник. Почиствайте лицето сутрин и вечер, по този начин ще освежите кожата и ще избегнете възможно запушване на порите.

Използвайте крем за лице, който има защита срещу вредните ултравиолетови лъчи. Пролетното слънце може и да не е толкова силно, но може да доведе до изгаряния.

Трябва да полагаме добра грижа за кожата през пролетта, за да изглеждаме добре през лятото.

Тук можете да разгледате нашите предложения за ежедневна грижа за кожата.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения