След Омикрон идва края на пандемията

Директорът на Световната здравна организация прогнозира, че Омикрон може да е краят на пандемията в Европа. От организацията очакват до месец март 60% от населението на Европа да преболедува варианта на вируса Омикрон.Това ще приближи Европа до края на пандемията. След края на вълната се очаква да се придобие глобален имунитет, което ще се случи или след ваксинация или след имунитет придобит след преболедуване.

Бил Гейтс, основателят на Microsoft, вярва, че след Омикрон броят на коронавирусните инфекции ще намалее, след което Covid-19 ще се превърне в сезонен грип.

"Докато светът преминава през вълната от Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред предизвикателства. Най-тежките случаи са при неваксинирани хора. След като Омикрон премине, през останалата част от годината случаите ще бъдат много по-малко, така че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип", написа Гейтс в Twitter.

Българите стават все по предпазливи и внимателни към своето здраве. Освен класическите препоръчвани лекарства за Ковид, повишено търсене се наблюдава на имуностимуланти, лекарства за кашлица и капки за хрема

"В бъдеще ще има огнища на подобни болести, предадени и от други видове, така че трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях", смята милиардерът.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения