Как да се грижим за ръцете си през студените месеци?

През студените месеци ръцете се нуждаят от повече грижа и внимание. Кожата често става груба, суха и напукана. Затова трябва да полагаме ежедневно по-специални грижи за ръцете.

Достатъчно е да спазваме 3 стъпки през студените месеци. Това са: овлажняване, ексфолиране и подхранване.

Овлажняването на кожата на ръцете е много важно, за да имаме мека и еластична кожа. Качествените кремове ще помогнат за това. Те трябва да съдържат глицерин, хиалуронова киселина или алое вера. Кремовете трябва да се използват след измиване на ръцете, сутрин и вечер преди лягане.

Глицеринът предпазва кожата на ръцете от напукване и от образуването на рани през студените дни.

Хиалуроновата киселина е с отлично хидратиращо и подхранващо действие.

Ексфолирането на кожата също не е за подценяване. Хубаво е да се прави поне веднъж седмично, за да се премахне горният слой от мъртви клетки. По този начин кожата остава хидратирана по-дълго време.

За да предпазим ръцете си през студените месеци е задължително да подхранваме кожата. Тук на помощ идват отново кремовете за ръце с Алое Вера или с масло от Жожоба. Те ще овлажнят и възстановят увредената кожа, и ще допринесат за лекуването на напуканата кожа на ръцете.

Ето и нашето предложение за овлажняване на кожата на ръцете: Olivenol крем за ръце. Кремът съдържа глицерин, маслиново масло и масло от Жожоба. Оливенол е овлажняващ крем за ръце за загрубяла и суха кожа. Защитава от изсушаване, запазва влажността и се грижи за мекотата и еластичността на кожата.

За да се радваме на меки и красиви ръце, трябва ежедневно да полагаме грижа за тяхната кожа.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения