Домашна ароматерапия с етерични масла

Ароматите в една стая имат потенциала напълно да променят усещането, атмосферата и настроението на хората, които са в нея.

Естествените аромати на етерични масла, имат силата да освежават, да спомогнат за фокусиране и яснота на съзнанието, също да отпускат и релаксират.

Освен, че можем да си създадем усещане за уют чрез етеричните масла, можем също да подпомогнем и физическото си състояние.

Какво трябва да знаем за етеричните масла?

Маслото от иланг-иланг е натурален афродизиак. Екзотичният му аромат може да събуди романтиката в спалнята само с няколко капки от маслото. Ако пък имате проблеми със заспиването, поради безпокойство и тревожност, направете си домашна ароматерапия за спокоен сън – няколко капки лавандула в дифузер.

Когато се налага да се съсредоточите, за да работите или учите, арома дифузер, който разпръсква етерични масла във въздуха може да помогне много. Комбинацията евкалипт, мента и лимон ще помогне да изчистите съзнанието си и да се отървете от мързеливото си настроение. Друго полезно свойство на евкалипта е, че той е мощен антисептик и премахва бактериите във въздуха.

Евкалиптовото масло помага за облекчаване на дихателните пътища при настинка или грип. Може да се комбинира и с масло от мента за по-добър ефект.

Една чудесна комбинация, която не е натрапваща и ще създаде приятна атмосфера, когато сме на масата е портокал, бергамот и лимон. Използвайте комбинацията в дифузер и ще се почувствате по-уютно и комфортно.

Лимоновото масло може също да бъде използвано с дифузер, за да помогне за унищожаване на мухъл и пречистването на въздуха от вредни патогени и частици.

Ароматерапията с етерично масло от босилек се използва за подобряване на концентрацията, също така може да облекчи главоболието. Розмаринът помага при умора, нервност и стрес.

Най-популярният начин за прилагане на ароматерапия е използването на дифузер. Той може да бъде поставен навсякъде – в спалнята, хола, на работното място. Предимството на арома дифузера е, че можем да регулираме интензивността, а също и колко време да работи.

Чрез нагряване на водата в дифузера, в която е разтворено етеричното масло, се отделят изпарения. Когато вдишаме тези изпарения, приемаме малко количество от лечебната сила етеричните масла в дихателна система. Оттам те преминават в кръвта, усвояват се и започват да правят чудеса.

Разнообразните етерични масла водят до много и различни полезни за здравето резултати. Част от тези резултати са повишено настроение, подобрена мозъчна функция, отпускане и релаксиране на ума и тялото и поддържане на дихателната система.

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения