Как да си помогнем при мигрена?

Мигрената е едно от най-честите болкови състояния. Може да се развие на всякаква възраст, но обикновено се появява за първи път в диапазона 20-40 години.

Мигрената се описва като интензивна пулсираща болка в главата, която влошава качеството на живот на страдащия. Често е съпроводена с гадене, повръщане, увеличена чувствителност към звук, светлина и мирис, изтръпване на части от лицето. Обикновено засяга само едната част на главата, но има и пациенти, които се оплакват от двустранно главоболие. Мигренозните пристъпи продължават средно от 4 до 72 часа. Състоянието може да се влоши при физическо натоварване и генетични фактори. Около две трети от случаите се предават в семействата. По-често от мигрена страдат жените - 2 до 3 пъти по-често в сравнение с мъжете.

Не са известни точните механизми на мигрената. Смята се, че причините за нейното възникване са комбинация от фактори на околната среда.


Как можем да си помогнем ние?

Конвенционалните методи за лечение на мигрената не са увенчани с особен успех. Затова най-успешният подход е да се предотвратят мигренозните пристъпи като се избягват провокиращи или отключващи мигрената фактори като емоционален стрес, някои храни или напитки, сетивни дразнители.

Омни Биотик Мигра е висококачествена пробиотична хранителна добавка, която подпомага възстановяването на бариерната функция на червата. Специално разработената формула за хора със силно мигренозно главоболие съдържа специално подбрани бактериални щамове. Те подобряват чревната бариерна функция и функцията на черния дроб, като по този начин се намаляват токсините, които биват допускани в кръвообръщението и иначе биха стигнали до мозъка, причинявайки дискомфорт и напрежение в главата. По този начин се повлиява мигренозното главоболие, причинено от проблеми с червата.

Омни Биотик Мигра:

- намалява дните с мигрена;
- понижава интензивността на мигрената;
подобрява качеството на живот.

За облекчаване на симптомите при вече настъпила мигрена могат да се използват лекарствени средства с и без лекарско предписание. Без препоръка от лекар най-често се употребяват различни видове аналгетици и нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения