Продукти Разширено

Нозитикс спрей за нос 10 мл, при възпалена носна лигавица

Изчерпана наличност
арт. № 58004
Марка: INSTITUT ALLERGOSAN
Nozitix е спрей за нос, който спомага при лечение нa възпаления на носната лигавица като: вирусни инфекции (включително риновируси и коронавируси); бактериални инфекции.
1379лв
Състав:

Нозотикс спрей
е медицинско изделие. Опаковката е 10 мл.

Съставки:

фукоидан,
капа-карагенан,
ксилитол,
натурален дитерпеноид,
етерично масло от сибирска ела.

Действие:

Нозитикс e медицинско изделие, което оказва успокояващо действие при лечение на вирусни и бактериални инфекции на носната лигавица, както и на алергичен ринит.

Nozitix може да се използва и като превантивна мярка в периода на повишен риск от поява на инфекции на носната лигавица.

Съставките на Нозитикс демонстрират доказана в изследвания ефективност срещу вируси (риновируси (включително RSV), коронавируси, грипни вируси) и бактерии, причиняващи възпаление на носната лигавица и синусите.

Неговият лесен за употреба апликатор и система за дозиране осигурява прецизно прилагане на съставките по удобен начин под формата на „мъгла“, която поради своите тиксотропни свойства и висок вискозитет води до по-добро прилепване към носната лигавица. По този начин контакта на активните вещества с лигавицата се удължава. Това също така предотвратява изтичането на препарата от мястото, на което е приложен.

Изследванията показват, че активните съставките на Нозотикс могат да предотвратят инфекцията чрез:

- блокиране навлизането на вируси в клетките;
- инхибиране прилепването на вирусите към приемните клетки;
- съставките създават бариера върху лигавицата на носа, като така предотвратяват взаимодействието между вируса (напр. риновируси или коронавируси) и клетъчната повърхност.

Това спомага за намаляването на необходимостта от фармакологично лечение в случай на вирусна инфекция на носната лигавица и намалява риска от вторична бактериална инфекция.

Благодарение на уникалните си тиксотропни свойства, Nozitix образува върху повърхността на носната лигавица тънък, хидратиращ защитен слой. Този тънък слой действа като бариера, която предпазва вътрешната част на носната кухина от външни фактори.

Съставките на препарата предотвратяват прилепването на алергени и бактерии и проникването на риновируси и коронавируси в носната лигавица, които са основна причина за появата на инфекции на носната лигавица.

Показания:

- още при първи симптоми на настинка и грип;
- по време на лечение на алергичен, бактериален и вирусен ринит;
- като превантивна мярка в периода на повишен риск от поява на инфекции на носната лигавица.

Употреба:

Нозитикс трябва да се използва най-малко 3 пъти дневно, по едно впръскване във всяка ноздра.

При възрастни и деца над 1-годишна възраст: по 1 впръскване във всяка ноздра 3 пъти дневно.

Ако след 7 дни няма подобрение или ако състоянието Ви се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.
При деца Nozitix да се използва под родителски контрол.

От хигиенни съображения и за да се избегне пренасянето на микроби, една опаковка Nozitix трябва да се използва само от едно лице.