Продукти Разширено

Прим Ойл Масло от вечерна иглика капс. 500 мг * 100

В наличност
арт. № 37677
Марка: HERBA MEDICA Производител: NaturaLab
Прим Ойл капсули е специално създадена хранителна добавка, която съдържа масло от вечерна иглика, богато на Омега-6 ненаситени мастни киселини.
2843лв
Състав:

Прим Ойл капсули е хранителна добавка. Опаковката е с 100 капсули.

Съдържание на масло от вечерна иглика 500 mg:

Линолеинова киселина /алфа-линолеинова киселина/ - 375 mg;
Гамма линоленова киселина /GLA/ - 50 mg;
Витамин Е /d-alphatocopherol/- 4 IU.

Действие:

Прим Ойл е изключително подходящ за жени с репродуктивни проблеми, жени в периода на менопауза, жени с тежък предменструален синдром, при кисти на яйчниците, при различни алергии и екземи, акне, множествена склероза и ревматоиден артит.

Прим Ойл ефективно облекчава симптомите на предменструален синдром, както и намалява интензитета на неприятните симптоми, свързани с менопаузата - горещи вълни, хормонален дисбаланс, депресивни състояния, чести промени в настроенията.

Прим Ойл подобрява дейността на мозъка и нервната система, подобрява артериалното налягане, регулира нивата на кръвната захар и редуцира кожните проблеми.

Маслото от вечерна иглика е източник на две много важни Омега 6 ненаситени мастни киселини - алфа-линолеинова и гама-линоленова киселина (GLA).

GLA възпрепятства образуването на атеросклерозни клетки, намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и намалява нивата на лошия холестерол в кръвта, с което защитава организма от развитие на сърдечни заболявания.

Прим Ойл единственият продукт на пазара с максимално съдържание на гама-линоленова киселина - 10%, а технологията на студено пресоване гарантира запазване на всички полезни свойства и вещества на продукта.

Допълнително добавеният витамин Е /d-alphatocopherol/ е мощен антиоксидант, който освен, че предпазва маслото от окисляване, има благоприятни за организма ефекти като: подпомага функцията на сърцето и кръвоносните съдове; спомага за поддържане на нормалното функциониране на кръвоносната система; подпомага функцията на мозъка и нервната система; благоприятно повлиява нормалното състояние на кожата.

Показания:

- Предменструален синдром /ПМС/;
- Менопауза;
- Екзема;
- Акне;
- Алергии;
- Кисти на яйчниците;
- Репродуктивни проблеми;
- Ревматоиден артрит;
- Множествена склероза.

Употреба:

- При предменструален синдром /ПМС/- 4 капсули дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни.

- При менопауза - две капсули доставят нужните 100 mg GLA за поддържане на хормоналния баланс в организма.

- При екзема, акне, дерматит, суха, чувствителна и дехидратирана кожа- при тежки състояния- 4 капсули дневно. За по-добър ефект засегнатите места могат да се третират и външно с маслото от капсулата. При по-леки състояния и за поддържане на красива кожа 1-2 капсули са достатъчни.

- Алергии - за овладяване на първоначалните симптоми 4 капсули дневно. При поддържаща терапия- 1-2 капсули на ден.

- Репродуктивни проблеми - 4 капсули дневно с течности. Прим Ойл трябва да се приема само от менструацията до овулацията. Прекъсва се и се започва прием отново на първия ден от следващата менструация.

- При всички други проблеми - от 2 до 4 капсули на ден според състоянието.

Прим Ойл Масло от вечерна иглика капсули 500 мг х 100