Продукти Разширено

Проалгин тб. 500 мг * 20, при болка и висока температура

В наличност
арт. № 8074
Марка: Актавис Производител: Балканфарма-Дупница АД Форма: Таблетки
Проалгин таблетки е лекарствен продукт с активна съставка - Метамизол Натрий, който има силен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.
250лв
Състав:

Проалгин таблетки 
е лекарствен продукт без лекарско предписание. Опаковката е с 20 таблетки.

Всяка таблетка Проалгин съдържа: 500 mg метамизол натрий.

Действие:

Проалгин се използва за краткосрочно облекчаване на главоболие, зъбобол, ставни, мускулни болки и възпаления; болки след травми и хирургични операции, болка при жлъчни и бъбречни спазми, изгаряния и болезнена менструация, когато други обезболяващи средства не са ефективни или са противопоказани за употреба.

За краткосрочно понижаване на високата телесна температура, когато други средства не са ефективни или са противопоказани за употреба.

Показания:

Проалгин се прилага:

- за облекчаване на главоболие, зъбобол, ставни, мускулни болки и възпаления; болки след травми и хирургични операции, болка при жлъчни и бъбречни спазми, изгаряния и болезнена менструация, когато други обезболяващи средства не са ефективни или са противопоказани за употреба;

- за понижаване на високата телесна температура, когато други средства не са ефективни или са противопоказани за употреба.

Употреба:

Препоръчителен дневен прием:

Възрастни и юноши над 15 години  могат да приемат до 1 000 mg метамизол като единична доза (2 таблетки), която може да се приема до 4 пъти дневно през интервали от 6-8 часа.

Максималната дневна доза е 4 000 mg (съответстващо на 8 таблетки).

Не се препоръчва при деца под 15 години.

ПРОАЛГИН таблетки 500 мг, при болка и висока температура

Листовка за пациента