Продукти Разширено

Смекта саше * 10, при остра диария

В наличност
арт. № 55556
Марка: SERVIER
Смекта е лекарствен продукт с вкус на ванилия и портокал. Препоръчва се при лечение на диарии и болки свързани с хранопровода, стомаха и червата.
774лв
Състав:

Смекта саше
е лекарствен продукт без лекарско предписание.  Предлага се в опаковка от 10 сашета по 3 г. прах.

Активното вещество е диосмектит 3g.

Действие:

Смекта е лекарство против диария с вкус на портокал и ванилия за деца над 2 години и възрастни. Смектата е естествено пречистен и стандартизиран клей.

Смекта саше покрива лигавицата и я защитава, като повишава устойчивостта на слузта и като се свързва с патогените, бактериите, вирусите и токсините.

Диосмектит адсорбира газовете в червата и възстановява нормалната мукозна пропускливост. Благодарение на листовидната си структура и високия си пластичен вискозитет Смектитът има мощно покриващо стомашно-чревната лигавица свойство. Подсилва бариерата на чревната лигавица, и възстановява дефекта в епителната бариера, предизвикан от инфекциозна диария.

Показания:

Смекта се използва за лечение на:

- Остра диария при деца над 2 годишна възраст в допълнение към перорален разтвор за рехидратация, както и при възрастни;
- Хронична диария (продължителна диария) при възрастни;
- Болка, свързана с функционални заболявания на червата при възрастни.

Употреба:

Деца над 2-годишна възраст и повече: Препоръчителната доза е 6 g на ден, което съответства на 2 сашета на ден. Тази доза може да се удвои в началото на епизода на диария.

Възрастни: Препоръчителната доза е 9 g на ден, което съответства на 3 сашета на ден. Дневната доза може да се удвои в началото на лечението.

Смекта саше х 10, при остра диария | Ogapharm

Листовка за пациента