Тайни рецепти за красива кожа от Алпите

Човешкото тяло е съвършена, и в същото време деликатна, съвкупност напаснати органи, неразделно свързани един с друг. Да се грижим за всеки един от тях е задължение и отговорност към здравето, гаранция за дълголетие. Посещаваме кардиолог, ендокринолог, ортопед, невролог. Легенди за качествата на всеки от тях се носят от уста на уста и славата им расте с всеки следващ пациент.

Така, залисани в грижа за сърцето и очите, за стомаха и черния дроб, забравяме най-големия орган в човешкото тяло – кожата! Нашата кожа, която е изложена от първия ден на живота ни на активно взаимодействие с околната среда. Спомняте ли си колко пъти сте се наранявали, порязвали, изгаряли или измръзвали.

Състоянието на кожата е отражение на начина на живот! И на възрастта.

За всяка дама идва момент, в който огледалото се превръща с откровен приятел, който показва тънка паяжина на бръчици, които в първия момент приемаме като гънки от смях. После осъзнаваме, че всъщност са се появили първите следи на остаряване. Без паника, моля!

Природата се грижи за нас. И сега ще ви разкажем за няколко билки и растения, които ще са край нас, и които са дар от майката Земя.

Голяма част от информацията по-долу е предоставена от екипа, създал Суис Енерджи (Swiss Energy), невероятна серия от продукти за кожата.

Слез (Malva sylvestris). Тази скромна билка, която често приемаме за досаден бурен. Тя расте навсякъде – край пътя, по горски поляни, в дворове. Малко хора знаят за чудодейното действие на екстракта от слез. Той успокоява раздразнена кожа, има противовъзпалително действие, намалява дразненето.

Хвощ (Equisetum arvense). Освен магическото въздействие върху много заболявания от камъни в бъбреците и жлъчката, през ревматизъм, до трудно лечими рани и абцеси, язва на стомаха, хвощът се използва дори при рак на кожата. Екстракт от хвощ спомага за образуване на съединителна тъкан, подобрява метаболизма, спомага заздравяване на рани и има високо съдържание на минерали.

Мащерка. Много от нас възприемат мащерката само като подправка и ароматен чай в началото на ски-пистата. В същото време екстракт от мащерка (Thyme extract) има антибактериално и успокоително действие, дезинфекцира и регенерира.

Жълт кантарион (Hypericum perforatum) – стимулира регенерацията на кожата, има противовъзпалителен ефект и е антисептично средство.

Невен (Calendula officinalis) – има противовъзпалителен ефект, спомага заздравяването на рани, дезинфекцира, има охлаждащ ефект (особено след изгаряния).

Бяла ружа (Althaea officinalis extract) - намалява дразненето и има противовъзпалително действие.

Екстракт от градински чай (Salvia officinalis oil) – антимикробно и дезинфекциращо действие, противовъзпалителен ефект

Розмарин, който получава особено уважение около Гергьовден. РОЗМАРИНЪТ УДЪЛЖАВА МЛАДОСТТА НА КОЖАТА. Съдържа аскорбинова, фолиева, пантотенова киселини, фосфор, натрий, магнезий, калий, цинк и желязо. Екстрактът от розмарин възстановява здравината и еластичността на кожата, като нормализира нейния водно-мастен баланс. Той спомага за облекчаване на лицеви отоци, помага за избистряне на тена, премахване на старчески петна и изглаждане на плитки бръчки. Също така стимулира естествените процеси на регенерация в кожните клетки. Почиства и тонизира кожата. Розмаринът има ефект против стареене

Екстрактът от нар е богат източник на природни витамини. Съдържа 15 аминокиселини, витамини Е, С, В1,В2, В6, РР, както и калий, мед, фосфор. Екстрактът от нар предпазва кожата от процесите на преждевременно стареене. Нарът също помага в борбата срещу лунички и старчески петна. Укрепва съдовата стена и предотвратява появата на съдова мрежа.

Алпийски еделвайс. Силен антиоксидант! Алпийският еделвайс расте в планините на надморска височина над 1500м. Растението съдържа антиоксиданти, естествени витамини от група В, витамин BС, аминокиселини и полизахариди. Екстрактът има подчертан цитопротективен ефект, защитава кожните клетки от свободните радикали и има противовъзпалителен ефект.
Екстрактът от еделвайс има способността да подтиска активността на хиалуронидазата - ензим, който унищожава хиалуроновата киселина в кожата и е способен да предотврати дегенеративни процеси, причиняващи стареене на кожата.

Продуктите от серията Swiss Energy са комбинация от тези билкови екстракти и специално подбрани витамини с антиейдж ефект върху кожата. Докато нашите баби и прабаби са обикаляли баирите, събирали билки и благодарение на това на 100 години са били с нежна като на бебе кожа, то съвременната жена няма това време. И едва ли би се впуснала в подобно приключение.

Ето защо, препоръчваме да се възползвате от натуралната козметика на швейцарската компания Суис Енерджи, в която са включени всички по-горе изброени продукти. И няколко тайни рецепти от швейцарските Алпи. Доверете се на качеството и прецизността.

За повече информация свържете се с нас.

Галерия

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения