Продукти Разширено

Вагизан овлажняващ крем 25 гр, против вагинална сухота

В наличност
арт. № 53514
Марка: Dr.Wolff Производител: Dr. August Wolff GmbH & Co. KG
Вагизан е нехормонален овлажняващ крем против вагинална сухота. Кремът може да се прилага и при вагинална сухота преди полов акт.
1913лв
Вагизан - Първият нехормонален крем против вагинална сухота.

Състав:

Вагизан
 овлажняващ крем е медицинско изделие. Опаковката е 25 гр крем.

Съставът включва: 

Aqua,
Benzyl Alcohol,
Cetearyl Alcohol,
Cetyl Palmitate,
Lactic Acid,
Octyldodecanol,
Polysorbate 60,
Sodium Lactate,
Sorbitan Stearate.

Кремът не съдържа хормони и ароматизатори.

Действие:

Вагизан крем не съдържа хормони
(естрогени) и поради това може да бъде използван заедно с хормонозаместителна терапия или при редуване със съдържащи хормони (естроген) вагинални кремове или вагинални свещички.

Чрез добавянето на млечна киселина кремът достига стойност на рН 4.5. Така Вагизан овлажняващ крем спомага за поддържането на естествената рН стойност във влагалището.

Редовната употреба на Вагизан крем може да допринесе за предотвратяване на причинени от сухота раздразнения и възпаления във влагалището и във външната генитална област.


Показания:

- За употреба при оплаквания от сухота във влагалището и във външната генитална област (усещане за сухота, парене, сърбеж и болка по време на полов акт, напр. при липсата на естроген по време на менопаузата).

- Вагизан крем може да се прилага и за улесняване на половия акт.

Предимства:

Вагизан е първият нехормонален овлажняващ крем.

За разлика от водните субстанции (гелове) Вагизан овлажняващ крем е кремообразен. Кремовете са с високо водно съдържание, но винаги съдържат и омекотяваща мазна съставка.

Употреба:

Вагизан овлажняващ крем е предназначен за използване във влагалището (приложение с апликатор) и върху външната генитална област.

За прилагане във влагалището нанесете съдържанието на напълнен до половината апликатор с крем във влагалището, за предпочитане преди лягане. Нанасянето може да се извършва 1 път дневно или по-рядко (напр. 2-3 пъти седмично); това зависи от индивидуалните оплаквания. Препоръчително е, докато трае употребата, да се носят ежедневни супер тънки превръзки.

За поддържане на външната генитална област и входа на влагалището, Вагизан крем може да се прилага директно при необходимост по няколко пъти дневно.

Възможна е употреба по време на бременност и кърмене.

При вагинална сухота Вагизан овлажняващ крем би могъл да се ползва при необходимост и преди полов акт.

Вагизан овлажняващ крем, против вагинална сухота