Защо да изберем Омни Биотик?

Омни Биотик Панда

Мащабни проучвания показват, че приемането на специфични пробиотици по време на бременност и през първата година на бебето допринасят за по-доброто здраве на майката и детето.

В днешно време около 60% от бебетата са генетично предразположени към проява на поне една алергична реакция. Специално за тях е разработен Омни Биотик Панда.

Как действа той? Какви са предимствата му?

- подпомага развитието на детската имунна система и на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето;
- ако се прилага преди и след раждането на бебето, го предпазва от атопични прояви;
- облекчава запека при бъдещи майки и колики при бебетата;
- подходящ за употреба и при възрастни след химио- и/или лъчетерапия.

Омни Биотик Панда при констипация при бременност:

Проучвания показват, че над 40% от бременните жени в края на бременността имат констипация (запек, дефиниран като по-малко от 3 изхождания седмично).

В наблюдението участват 148 бременни жени, които са приемали Омни Биотик Панда. Само 2,4 % в края на бременността са имали констипация и 5,8 % от тях са имали газове, което е  значително по-малко от референтната стойност 40%.

Омни Биотик Панда при колики

При наблюдение на 148 жени и техните бебета се установява, че бебетата, които приемат Омни Биотик Панда показват намалено време на плач (който заедно с газовете и диарията се използва като показател за колики). От изследваните деца само 4,9% са показали признаци за колики, докато обикновено всяко трето дете ( около 30% ) е засегнато.

При предишно проследяване на Омни Биотик Панда в приложение при гастроинтестинални колики оплакванията на бебетата са намалели с 43.9 % след 5-дневен прием и с 82,5% след 3–седмичен прием.

Омни Биотик Стрес

Как влияе стресът на тялото ни?

Мозъкът за милисекунди освобождава стресови хормони. Покачва се кръвното налягане, ускорява се пулсът и дишането, увеличава се кръвната захар и кръвооросяването на кожата и мускулите. При 85% от хората храносмилането или се свръхактивира – появява се диария или замира – запек. С времето се възпалява лигавицата на червата, което може да стигне до трайно раздразнено и пропускливо черво. В резултат на пропускливата чревна лигавица могат да навлязат в организма вещества с различен произход и алергени.

Съвременните антистрес мерки включват и грижа за червата.

Каква е връзката между червата и мозъкът?

Изследванията са установили, че в червата имаме голям нервен възел колкото в мозъка и между червата и мозъка се разменят сигнали. Около 95 % от серотонина, който е отговорен за чувствата на щастие и удовлетвореност се произвежда в коремната област. Освен за тези чувства е отговорен и за преминаването на храната през червата и за имунната защита.

Според неврогастроентерологията (наука, която се занимава с връзката черва-мозък) не само стресът влияе отрицателно върху червата, а и храносмилането и чревните ни бактерии оказват влияние на настроението ни. Ако храносмислането ни функционира зле това влияе на червата ни - променя се пропускливостта им и могат “да допуснат„ различни токсични вещества и алергени да навлязат в тялото ни през тях. Броят на заболяванията, които се дължат на това състояние непрекъснато се увеличава – алергии, автоимунни заболявания, Алцхаймер, Паркинсон.

Как помага Омни Биотик Стрес?

Специално подбраните в него щамове регулират възпалените в резултат на стрес черва. Продуктът помага за възстановяване на нарушената чревна бариера и синтеза на серотонин и мелатонин, като по този подобрява настроението и качеството на съня.

През 2018 год. в университетската болница в Грас, Австрия е проведено проучване, което дава отговор на въпроса „Как чревната флора засяга нашето поведение и модулира мозъчната функция?“.

След четири седмичен прием на Омни Биотик Стрес чрез тестове и сканиране на предните дялове на мозъка се доказва, че пациентите имат подобрение на паметта, бързина при взимане на решение и точност. Има и положителна промяна в поведението – намалява чувството на тъга, безнадеждност и меланхолия.

Омни Биотик 6

Омни Биотик 6 е комбинация от 6 полезни щама бактерии, които работят заедно в подкрепа на имунната система при вече възникнала вирусна инфекция. Формулата работи  като поддържа имунните клетки в готовност за неутрализиране на заплахи от зарази.

Състав: 6 различни бактериални щама в комбинация с пребиотични баластни вещества, за да се увеличи активността на обмяна на веществата и ензими, които увеличават прилепването на бактериите към чревната лигавица.

Показания на Омни Биотик 6:

- подобрява ефективността на организма спрямо вирусни инфекции;
- подходящ при метаболитни нарушения;
- може да се използва при хронични състояния;
- подходящ за детоксикация.

Как Омни Биотик 6 повишава защитните сили на организма?

Тъй като 80% от имунната ни система е в червата, то грижата за чревната флора е грижа и за имунитета ни. Определени щамове полезни бактерии могат да повишат защитните сили на организма, като повлияват т.нар. клетки убийци ( NK-клетки) и имуноглобулин А. Клетките убийци унищожават заразени и инфектирани клетки в нашия организъм, а имуноглобулин А поддържа лигавиците ни здрави и така ни предпазва от вирусни и бактериални инфекции.

Има ли доказателства за ефективността на бактериалните щамове в Омни Биотик 6 за засилване на имунната система?

Проучване е проведено в университета Майнц под ръководството на проф. К. Юнг с група атлети, които имат дефицит на имуноглобулин А. При дефицит на съответният имуноглобулин е намалена способността на лигавиците на носа и гърлото да защитават организма от навлизане на болестотворни частици.

След 4-седмичен прием на Омни Биотик 6 се отчита повишаване на стойностите на имуноглобулин А, което значително увеличава съпротивителните сили на организма. Резултатът е по-забележителен в комбинация на пробиотика с цинк и магнезий.

Подходящи продукти

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения