Зинсед за имунната система

При съвременния начин на живот витамини, минерали и други незаменими елементи са трудни за набавяне чрез нормалното хранене.

Важните витамини като C и D3, както и минералите (особено цинк и селен) попадат в категория често недостигащи.

Тези изключително важни вещества вече можете да си набавите с новата хранителна добавка Зинсед.

Зинсед е лесноусвоима формула от микроелементи и витамини, необходими за нормалното функциониране на организма. В състава на хранителната добавка се съдържат жизненоважните минерали цинк и селен, и витамините C и D3.

Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Със своята лесноусвоима форма (бисглицинат хелат) поддържа защитните сили и нормалния синтез на ДНК. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес (натрупването на свободни радикали, които могат да увредят различни клетки). Наличието на  цинк в организма е важно за цялостното му нормално функциониране.

Органичният селен (лесноусвоима форма L-selenomethionine) допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Все повече проучвания показват, че селенът има пряко отношение към борбата с корона вирусите. Проучванията също показват, че занижените нива на минерала водят до възпалителни процеси при вирусни инфекции. Дефицитът на селен намалява адекватния имунен отговор.

Селенът допринася още за: нормална мозъчна и сърдечно-съдова активност, подпомага функцията на щитовидната жлеза, нормалното състояние на косата и ноктите.

Витамин D3 (от растителен произход) допринася за нормалната функция на имунната система и обмяната на минерали. Приемът му намалява значително респираторните инфекции.

Витамин D е необходим за нормалното функциониране на организма, като допринася за: нормални нива на калций в кръвта, поддържане на доброто състояние на костите и зъбите, нормална функция на мускулите.

Витамин С в хранителната добавка Зинсед е под формата на калциев аскорбат, форма която щади чувствителния стомах. Той благоприятства имунния капацитет и възстановителните процеси на организма. Витамин С повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени.

Водоразтворимият витамин спомага и за абсорбирането на желязо, което е важно за червените кръвни телца.

Витамин С е ензимен фактор. Необходим е за протичането на нормалните метаболитни процеси в организма. Укрепва защитата на клетките от оксидативен стрес.

Съставките в Зинсед са специално подбрани да повишават устойчивостта на организма срещу вирусни инфекции. Хранителната добавка допринася за нормалното клетъчно делене. Всяка съставка е специално подбрана да бъде лесноусвоима и с висока бионаличност.

Две таблетки Зинсед съдържат високо количество на цинк, селен, витамин D и витамин С, което покрива препоръчителния дневен прием.

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на Ogapharm.bg и неговите специални предложения